søndag den 15. april 2012

Pølsebrød og pølsehorn med fuldkornshvedemel

Da vi har grillet en del på det sidste, så havde en del pølser liggende i køleskabet, der var både oste-, wiener- og ringridderpølser, og de vi ikke regnede med at vi kunne nå at få dem spist lavede jeg pølsehorn af dem. Så er der lidt sjovt til madpakken. Den dej jeg har brugt til pølsehornene er den samme jeg bruger til at lave pølsebrød.

Du skal bruge:
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
130 g flydende margarine
50 g gær
2½ dl kærnemælk
2 tsk rørsukker
1 tsk salt

Til pølsehornene brugte jeg 8 pølser (16 halve)

Sådan gør du:
Lun mælken og margarinen, og opløs gæren heri. Kom de øvrige ingredienser i og ælt til at det bliver en ens artet dej. Lad gerne dejen så og ælte i 5-10 min.

Hvis du laver pølsebrød, så form nu dejen til 16 stykker og lad dem hæve 40 min tildækket på en bageplade. Efter de 40 min bages de i en 230 grader (varmluft) forvarmet ovn i 10 min.

Hvis du laver pølsehorn, så lad dejen hæve tildækket i 40 min.
Del dejen i 16 stykker. Når jeg laver pølsehorn, så kommer jeg dejen på pølserne lige som man gør med snobrød. Så tril dejen stykkerne til lange pølser og vikkel dem om pølserne. Lad dem hæve tildækket i 20 min. De skal bages de ca. i 10 min i en 210 grader forvarmet ovn.

4 kommentarer:

  1. Kan de fryses?

    SvarSlet
  2. Lyder godt at de kan fryses. Jeg er igang med at bage en masse til fryseren så vi har til vi bliver forældre lige om lidt. Jeg tænker at kærnemælken kan erstattes af ymer? Jeg har nemlig en rest stående.

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...