torsdag den 17. maj 2012

Pasta ret med røget medister og baconI min familie har denne ret altid været et hit, og den er altid gået under navnet Niels's spaghetti ret! Det er ikke en særlig sund ret, men den smager rigtig godt.

Du skal bruge:
1 røget medister
1 pk bacon i tern
1-2 løg
3-5 fed hvidløg
1 stor dåse tomatpuré
2 tsk paprika
En god sjat soya
1 oksebouillon terning
1/2 l mælk
1 dl vand
2 spsk olie
Evt. lidt madlavningsfløde
Salt

Tilbehør:
Spaghetti
Parmesanost

Sådan gør du:
Løg og hvidløg fint hakkes. Medisteren flås og ca. 1/4 skæres i stave (strimler) på ca. 2-3 cm.

Man tager en stor gryde, og olien kommes i gryden og varmes op. Tilsæt paprikaen og ca. 1/4 del af baconen, som brunes lidt. Husk at røre så krydderierne ikke brænder fast. Den strimlede medister, hvidløg og løg tilsættes og brunes. Tilsæt derefter 1 dl vand og rør sammen. Tilsæt tomatpuré, mælk, fløde, soya og bouillon og lad det stå og småsimre.

Resten af baconen steges sprødt på en pande, og lægges derefter til afdrypning på køkkenrulle. Resten af medisteren skæres i skiver og steges sprødt på panden. Dette tager lidt længere tid end man regner med.

Spaghettien koges efter anvisningen på pakken. Jeg kan bedst lide frisk pasta, men lige til denne ret synes jeg at den gode gammeldags spaghetti egner sig bedst.

Smag saucen til, og jævn den evt. hvis den er lidt for tynd.

Når spaghettien er kogt færdig vendes det i saucen, det er nemmest at gøre lidt af gangen. Pynt retten med den stegte bacon og medister. Lad det gerne stå og trække på blusset et par minutter, men pas på at det ikke brænder på.

Server retten med parmesanost, gerne frisk revet.- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...