torsdag den 26. juli 2012

Petit Four - Kransekage konfekt
Min onkel og tante har sølvbryllup her i næste måned, og de har spurgt om vi ikke ville lave petit four til dem, og det ville vi selvfølgelig gerne. Den opskrift jeg har på det, den kan jeg desværre ikke huske hvor jeg har fundet, men i får den her.


Du skal bruge:
1 kg Kranse XX
500 g sukker
235 g past. æggehvider


Sådan gør du:
Massen røres nemmest på maskine med en spartel, men man kan også sagtens ælte det sammen i hånden. Vi kom sukkeret i skålen og tændte for maskinen, og så gik vi igang med at skære Kranse XX ud i mindre stykker som løbende kom op i skålen. Det fik lov til at stå og kører til alle klumper var rørt helt ud. Bland æggehviderne i lidt af gangen, til massen er helt ensartet.


Konfektmassen kommes i en sprøjtepose (en af stof kan anbefales) med en stjerne tylle i. Massen sprøjtes ud på bagepapir i små rosetter. Cocktailbær, nougat eller forskellige nødder kommes i midten af hver stykke. Stykkerne bages i en 240 grader forvarmet ovn (uden varmluft) i ca. 7 min.


Da konfekten var blevet helt kold, kom vi vores stykker i poser og kom dem i fryseren. Vi synes at de bliver bedst når de har været en tur i fryseren. Stykkerne tages op et par dage før end at de skal pensles med chokolade på bunden.


Vi lavede en dobbelt portion, og vi fik godt 200 stk.5 kommentarer:

 1. Wow, de ser gode ud de småkager, og sikken en omgang du har lavet. Rigtig flotte. Min favorit er de her sprøde havregrynssmåkager: http://www.madopskrifter.info/sprode-og-sode-havregrynssmakager-til-eftermiddagskaffen/ også et forsøg værd ;-)

  SvarSlet
 2. Hej
  De ser rigtig fine ud :-) - og en dejlig instruktiv beskrivelse. Tak for det.
  Jeg skal også igang med at lave kransekagekonfekt til mandens fødselsdag i næste måned. Hvilken tylle bruger du - jeg skal ud og købe et sæt, så jeg vil gerne vide hvor stor diameteren skal være. Det er vel en såkaldt stjernetylle?
  mange hilsner
  Karen Margrethe, Århus

  SvarSlet
 3. Hej Karen

  Tak for de pæne ord :-)
  Jeg brugte en såkaldt M1 stjernetyl fra Wilton, den kan købes i de fleste kagebutikker på nettet, og nogen gange kan man også finde dem i Kop & Kande.

  Rigtig god fornøjelse!

  Mette

  SvarSlet
 4. Hvordan sprøjter man ud i rosetter, sprøjter man er cirkel ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Man starter i midten og kører ud af.

   Mette

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...